Innovation Projects 2018


Πληροφορίες για τα project ανοιχτής καινοτομίας καθώς και τις εταιρείες που συμμετέχουν στη δράση MEDILAB© Open Innovation Actions 2018.Η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης ιδρύθηκε το 1998. Η αποδοχή της μπύρας «Βεργίνα» είναι πολύ μεγάλη από όπου κι αν προσφέρεται, από τα beach bars της Αυστραλίας έως τα καλύτερα gourmet εστιατόρια της Νέας Υόρκης! Παρακολουθώντας και προλαβαίνοντας τις εξελίξεις της παγκόσμιας αγοράς μπύρας, η «Βεργίνα» έχει συμπεριλάβει μια εκτενή γκάμα εταιρικών σημάτων και specialty beers, όπως η «Βεργίνα Κόκκινη», η «Βεργίνα Πορφύρα» και η «Βεργίνα Weiss», ενώ μια νέα γενιά από εποχικές και specialty μπύρες αναμένεται να κυκλοφορήσει στην ελληνική και ξένη αγορά.Σήμερα η Ζυθοποιία Μακεδονίας Θράκης απασχολεί περισσότερους από 100 ανθρώπους στις εγκαταστάσεις της που βρίσκονται στην Κομοτηνή, τη Θεσσαλονίκη και την Αθήνα. Επενδύσεις δεκάδων εκατομμυρίων ευρώ, έχουν μετεξελιχθεί σε μια υπερσύγχρονη μονάδα παραγωγής και εμφιάλωσης διαφόρων τύπων μπύρας, σύμφωνα με όλες τις διεθνείς προδιαγραφές και πιστοποιήσεις (ISO 22000 FSSC από την TUV Hellas, Agro 2.1 & 2.2 από την QMS cert.).

Η ΖΥΘΟΠΟΙΙΑ ΜΑΚΕΔΟΝΙΑΣ ΘΡΑΚΗΣ πιστεύει, ενισχύει, επενδύει στην Ελλάδα δίνοντας εργασία, ευκαιρίες για εξέλιξη και έμπνευση σε ανθρώπους που μοιράζονται το ίδιο πάθος για τον τόπο αλλά και για την παραγωγή μπύρας.

Η εταιρεία αναζητά να αναπτύξει εξειδικευμένα εργαλεία αξιολόγησης και ανάπτυξης δεξιοτήτων για τους συνεργάτες της στο πλαίσιο της πολιτικής της για την απασχόληση προσωπικού και της οργανωσιακής καινοτομίας που εφαρμόζει.


Η εταιρία Πρίσμα Ηλεκτρονικά είναι μια εταιρία υψηλής τεχνολογίας που ιδρύθηκε το 1991 στην Αλεξανδρούπολη, με γραφεία στην Αθήνα και στο Λονδίνο.

Κύριο αντικείμενο της εταιρίας είναι η σχεδίαση και κατασκευή Ηλεκτρονικών, ενώ έχει αναπτύξει σημαντική δραστηριότητα στην ποντοπόρο Ναυτιλία με το προϊόν της LAROS, μια καινοτόμα πλατφόρμα που επιτρέπει την εξ’ αποστάσεως παρακολούθηση, καταγραφή και ανάλυση κρίσιμων παραμέτρων για την λειτουργία ενός πλοίου.

Η εταιρία σήμερα διατηρεί συνεργασία με οργανισμούς, όπως η ESA (European Space Agency), το CERN (Χρυσό Βραβείο Βιομηχανίας), η AIRBUS Defense and Space.

Η εταιρία αξιοποιώντας την υπάρχουσα τεχνογνωσία της απομακρυσμένης παρακολούθησης μέσω αισθητήρων, βρίσκεται στη φάση διερεύνησης της αγοράς για την δημιουργία μιας πλατφόρμας, η οποία δρα υποστηρικτικά στον αγρότη με σκοπό να αναπτύξει αποδοτικότερες παραγωγικές διαδικασίες, συνδυάζοντας δεδομένα από το χωράφι με ταυτόχρονη αξιοποίηση του συστήματος COPERNICUS. Το προϊόν βρίσκεται στην φάση Έρευνας και Ανάπτυξης.


Η start up “Travelgogo” είναι μια διαδικτυακή πλατφόρμα παροχής ταξιδιωτικών εμπειριών & δραστηριοτήτων και ειδικεύεται στον κλάδο του εμπειρικού τουρισμού. Η πλατφόρμα φέρνει σε επικοινωνία τον ταξιδιώτη που θέλει να γνωρίσει από κοντά την παραγωγική διαδικασία διαφόρων προϊόντων ενός τόπου, την κουζίνα του, τα ιδιαίτερα επαγγέλματα του, τις δεξιότητες ανθρώπων, να συμμετάσχει σε διάφορα έθιμα για να μυηθεί στην κουλτούρα ενός λαού ή να περιπλανηθεί σε κρυμμένες γωνιές μιας περιοχής που δεν μπορεί να δει μόνος του ή συμμετέχοντας σε ένα τουριστικό group.

Η εταιρία βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης της πλατφόρμας και διεξάγει αναλυτική έρευνα αγοράς για την Ελληνική αγορά καθώς και για ξένες αγορές όπως επίσης ανάλυση ανταγωνισμού καθώς αναπτύσει το προφίλ-χαρακτηριστικά των δυνητικών πελατών της.


REDTIS

Η εταιρία REDTIS δραστηριοποιείται, τα τελευταία χρόνια, και στο χώρο της συντήρησης ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων. Στο πλαίσιο ανάπτυξης ενός προϊόντος και υπηρεσίας που σχεδιάζει η εταιρεία πρόκειται να αναπτυχθεί σύστημα καταγραφής, κωδικοποίηση και ανάλυσης των μηχανολογικών τμημάτων εγκαταστάσεων, οχημάτων και κατασκευών προκειμένου να διερευνάται η δυνατότητα επαναχρησιμοποίησης / ανακύκλωσης αυτών. Την ανάπτυξη ενός “διαβατηρίου” μηχανικών μερών και υλικών (Mechanical Parts PASSPORT) που θα επιτρέπει την επαναχρησιμοποίηση / ανακύκλωση μεταλλικών τμημάτων, εξαρτημάτων και στοιχείων σπανίων γαιών (αλλά και την δυνατότητα “παρακολούθησης” από τη στιγμή της προμήθειας τους. Στην τελική μορφή το MPPASSPORT θα παρέχει τη δυνατότητα συνεργασίας/χρήσης εικονικού οδηγού επαυξημένης πραγματικότητας (virtual guide augmented reality) και δυνατότητα απομακρυσμένης συντήρησης (remote maintenance with hololens).

Η εταιρία βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης της πλατφόρμας και διεξάγει αναλυτική έρευνα αγοράς / ανάλυση ανταγωνισμού / αναπτύσσει το προφίλ-χαρακτηριστικά των δυνητικών πελατών/προμηθευτών και είναι σε συνεργασία με εταιρεία που ειδικεύεται σε συντηρήσεις ηλεκτρομηχανολογικών εγκαταστάσεων κυρίως στον τομέα υγείας.


Η “Another Circus” είναι μια εταιρεία η οποία δραστηριοποιείται στον τομέα της Διαφήμισης και Επικοινωνίας και απευθύνεται σε εταιρείες που έχουν ανάγκη να ενισχύσουν και να προωθήσουν την εικόνας του προϊόντος ή της υπηρεσίας τους.

Κύριο αντικείμενο της εταιρείας είναι το Βranding, το Product Design και το Communication.

Η εταιρεία βρίσκεται στη φάση ανάπτυξης ενός δικού της προϊόντος, του “Neil The Little Explorer” και έχει ήδη διεξάγει έρευνα αγοράς, ανάλυση ανταγωνισμού, προφίλ καταναλωτών και ανάλυση σχεδιαστικών χαρακτηριστικών προϊόντος. Αυτή την περίοδο εστιάζει στο σχεδιασμό του προϊόντος και την ανάπτυξη πρωτοτύπου